Обсъждат как образованието осигурява успешно бъдеще

08:30, 23 ное 18 / Общество 25 491 Topnovini
1

Над 1 000 участника ще обсъждат как образованието да осигури шанс за успешно бъдеще на младите хора в България на голям форум в НДК.

Трансформирането на индустриите, възникването на нови професии, внедряването на нови технологии на съществуващите работни места и преквалификацията на хора, които да ги заемат, налагат необходимост от сериозно преосмисляне на ролята на образованието за изграждането на конкурентни и адаптивни млади хора с умения и потенциал за успешна трудова и житейска реализация. Единадесет водещи организации от сферата на образованието, бизнеси, Европейската комисия и Министерството на образованието и науката обединяват усилия, за да начертаят визия за бъдещето на образованието, което да направи децата на България успешни.

Форум „Образование за бъдеще“, който ще се проведе днес и утре, ще събере над 1000 участника от образователните институции, бизнеси, неправителствени организации, експерти, за да дискутират развитието на българското образование и да потърсят решения на въпроса как да подготвим младите хора за бързо променящите се професии, така че да имат бъдеще в България.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани