Изграждат зарядни станции за електромобили на 25 локации в столицата

15:40, 22 ное 18 25 1047 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичната община ще отдава площи за изграждане на зарядни станции за електрически автомобили. На заседание на Столичния общински съвет беше прието решение за откриване на процедура за провеждане на конкурс за отдаване на части от имоти - публично общинска собственост за поставяне на зарядни станции за електрически превозни средства на 25 локации на територията на Столична община, съобщи БТА.

"В момента в столицата са регистрирани около 350 изцяло електрически автомобили", каза заместник-кметът Евгени Крусев. По думите му с днешното решение се открива процедура по отдаване под наем на публична общинска собственост за изграждане на 25 локации на зарядна инфраструктура, която ще може да зарежда до 50 автомобила.

Тези места ще са основно в рамките на "синя" и "зелена зона", като има няколко локации, които са в крайните квартали на града - основно около районните администрации.

"Статистиката показва, че електромобилите, както и плъгин хибридите, които също биха могли да имат възможност за зареждане на такава зарядна инфраструктура, се увеличават с нарастващи темпове и с това решение ние се опитваме да отговорим на нарастващото търсене на зарядни станции в София", каза още Крусев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама