Възрастна жена даде над 10 000 лв. на измамници в Русе

15:10, 22 ное 18 25 1571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възрастна жена от Русе е поредната жертва на телефонните измамници. Тя дала на престъпниците 10 400 лева и златни накити, съобщават от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Около 14.30 часа вчера 67- годишната жена обяснила в полицията, че няколко часа порано на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за "главен комисар Стефан Кънчев". Той й казал, че е обект на телефонни измамници, които ще й се обадят. Необходимо било да съдейства на полицията, за да бъдат задържани. Малко по-късно на домашния телефон се обадила жена, която плачейки, се представила за дъщеря й. Тя обяснила, че си счупила крака, а "докторът" допълнил, че са нужни 50 000 лева за операция. След като 67-годишната жена заявила, че няма толкова, той започнал да я обижда и заплашва.

По мобилния телефон "комисар Кънчев" я попитал дали има пари и златни накити в дома си. Тя отговорила, че има, както и 10 000 лева в банка. По негово нареждане жената сложила в дамската си чанта 400 лева, които били у нея, и златните накити. Така се отправила към банковия клон. Псевдополицаят й обяснил, че имало подадена заявка за теглене и измамниците ще й вземат парите. "Комисарят" й казал, че е следена от цивилни служители на МВР и разпоредил да не затваря мобилния си телефон. След като стигнала пред банката, "Кънчев" й обяснил да влезе, без да се оглежда. Предупредил я, че ако служителката я попита защо тегли парите, да й каже, че й трябват за операция на очите в Турция.

След като изтеглила сумата, "комисар Кънчев" я упътил към мястото, където да я остави заедно със златните накити и документа за теглене. Когато изпълнила указанията, установила, че полицаят е прекъснал телефонния разговор. Тогава жената се обадила на дъщеря си и разбрала, че е измамена. По случая се води разследване.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама