Разбиха престъпна група за трафик на мигранти

12:25, 22 ное 18 / Крими 25 777 Topnovini
1

Петчленна престъпна група за трафик на мигранти през страната е била неутрализирана на 19-ти ноември при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в София и други селища.

Един от участниците в групата е задържан в ареста по друго дело, а другите двама са с наложени от наблюдаващия прокурор мерки за неотклонение „парична гаранция“ и „подписка“.

Групата е била сформирана през февруари 2018 г. и е действала най-активно в областите Бургас и София. Двамата организатори лично подбирали участниците и разпределяли техните функции в престъпното сдружение – намиране на помещения за престой, осигуряване на храна и на транспорт за нелегално преминаващите чужденци.

При претърсвания в жилища, помещения и автомобили са иззети голям брой доказателства за престъпната дейност на участниците. Те се подкрепят и допълват от показанията на свидетели, дадени пред съдия.

В дома на единия от организаторите е намерен незаконен боен пистолет.

Другият е осъждан отново за трафик на чужденци през България, като изпитателният срок на отложеното му условно наказание не е изтекъл.

Разследването установява дали има и други лица, действали по поръчение на престъпната група, както и евентуални връзки на участниците с трафиканти от съседни държави.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани