Задържаха мъж и жена незабавно след нападение и грабеж в столицата

13:00, 22 ное 18 25 905 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столични полицаи задържаха мъж и жена незабавно след нападение. Бързите действия са предприети по сигнал на тел. 112 за човек, нуждаещ се от помощ.

Полицаите от столичното Второ РУ са реагирали на сигнал, постъпил в полицията около 2.00 часа тази нощ чрез тел. 112. Според информацията, човек чул викове за помощ, идващи от градинка в района на улиците „Опълченска“ и „Охрид“.

Изпратеният веднага патрулен екип открил на място германска гражданка. Тя обяснила, че била нападната от мъж и млада жена, с които пътувала в автобус към България. Двамата й обещали да й съдействат за намиране на квартира в столицата, но след пристигането мъжът я заплашил с нож, след което от нея отнели около 100 евро, 100 долара и мобилен телефон. Потърпевшата е откарана за преглед в медицинско заведение.

В резултат на бързите действия на полицаите не след дълго нападателите са арестувани – мъж на 50 години и жена на 21 години, и двамата с криминални прояви. От тях са иззети използваното при нападението хладно оръжие, както и откраднатите пари и мобилен телефон.

На задържаните са наложени полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под на надзора на Софийската районна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама