Американците ще сготвят 46 милиона пуйки за Деня на благодарността

18:00, 22 ное 18 / Свят 25 1098 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американците ще сготвят и изконсумират 46 милиона пуйки в четвъртък в Деня на благодарността, като празникът по традиция се фокусира върху храната, семейството, приятелите и американския футбол, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Според проучване на специализираната Национална федерация за производство на пуешко месо, то е предпочитаното ястие за празника, който се чества в четвъртия четвъртък на месец ноември. Анкетите сочат, че 88% от американските семейства ще сервират пуешко на празничната трапеза.

Около 46 милиона пуйки ще бъдат изпечени или приготвени по някакъв друг начин. Това представлява 18% от отглежданите 245 милиона пернати от този вид в американските ферми.

Заедно с пуйката на трапезата в Деня на благодарността се сервират картофено пюре, зелен боб и пай от тиква. Съществуват и предпочитани местни специалитети като хляба от царевица в южната част на САЩ и печената тиква в Североизтока.

Освен с богата трапеза празникът по традиция се отбелязва с парад в Ню Йорк, с мачове по американски футбол, със срещи с приятели и с коледно пазаруване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама