Павел Колев застава начело на „Левски“

13:05, 21 ное 18 / Спорт 25 691 Topnovini
1

Собственикът на „Левски“ Спас Русев ще привлече в клуба Павел Колев от БФС. Бизнесменът е убедил заместник изпълнителния директор на футболната ни централа да поеме цялата власт на стадион "Георги Аспарухов", пише Спортал. До момента самият Колев не е коментирал тази новина.

Може би най-важният човек в екипа на Борислав Михайлов пристига при "сините" на позицията на Красимир Иванов, който се появи ненадейно в родния футбол преди малко повече от две години. Той първо бе назначен за финансов директор през 2016 година, а малко по-късно стана изпълнителен директор в тандем с Диана Иванова, която беше уволнена през 2017 година, и Иванов пое диригентската палка на "Герена".

Русев иска Колев, който натрупа огромен опит през годините, да ръководи клуба от Нова година. Бившият журналист е наясно с всичките новости и промени във футбола през последните години, има много сериозни контакти в УЕФА, говори перфектно няколко езика, а през тази година се дипломира в Швейцария по Образователната програма на УЕФА - MESGO (магистратура по управление на европейския спорт).

През 2012 година Колев бе и сред първите, получили Сертификата по футболен мениджмънт на УЕФА. Освен това от миналата година Павел Колев е постоянен член на Комисията по статута и трансферите на футболисти и агенти към УЕФА.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани