НАСА ще разследва за употреба на дрога в SpaceX и Boeing

20:40, 21 ное 18 / Свят 25 1339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

НАСА ще започне разследване за употреба на наркотици и за сигурността на работното място в компаниите SpaceX и Boeing, след като шефът на SpaceX Илън Мъск пушеше марихуана, докато даваше интервю през септември, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Представителят на НАСА Бил Герстънмейър заяви пред вестник "Вашингтон пост", че разследването ще се интересува от всичко, което би могло да повлияе върху сигурността. НАСА поясни, че през следващите няколко месеца ще проведе разследване съвмество с частните си партньори, за да се увери, че тези компании спазват критериите й за сигурност на работното място, като по-специално съблюдават изискването за среда без дрога.

SpaceX и Boeing са двете компании, избрани от НАСА за транспортиране на астронавти в космоса от 2019 г. НАСА не е потвърдила, че разследването е свързано с пушенето на канабис от Илън Мъск. Споменаването на дрога в комюникето й обаче навежда на мисълта, че причината за разследването е именно въпросното интервю.

В началото на септември Илън Мъск даде двучасово радиоинтервю, по време на което пиеше уиски и пушеше канабис. То бе заснето и излъчено в интернет. Без да споменава интервюто, директорът на НАСА Джим Брайдънстайн отбеляза пред "Вашингтон пост", че американското космическо ведомство иска да успокои общественото мнение относно предвиденото от 2019 г. изпращане на астронавти в космоса от двете компании.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама