Скандал в парламента преди гласуването на оставката на Валери Симеонов

10:55, 21 ное 18 / Политика 25 725 Topnovini
1

Депутатите се изпокараха преди гласуването на оставката на вицепремиера Валери Симеонов и смяната му с предложената за поста Марияна Николова. Премиерът Бойко Борисов не е в пленарната зала и тя беше представена от вицепремиера Красимир Каракачанов.

От БСП се оплакаха, че водещият заседанието зам.-председател на парламента Емил Христов не им е дал думата и е закрил дебатите, макар че е имало желаещи за изказване.

От ГЕРБ пък бяха категорични, че от левицата са вдигнали ръка за изказване след закриването на дебатите. „Няколко пъти се обърнахте и попитахте дали има желаещи за изказване. Нямаше нито един, който да вдигне ръка”, каза лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Столът на Емил Христов не зависи от Цветан Цветанов, нека даде думата на всички депутати, които искат да се изказват”, отговори зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

След споровете беше дадена 15-минутна почивка, за да се проведе Председателски съвет, на който беше взето решение разискванията да продължат и думата беше дадена на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Вицепремиер, върху когото тежат съмнения за търговия с българско гражданство, представи  оставката на вицепремиер, който посегна на най-святото – майчинството и болните деца”, изтъкна лидерът на левицата.

„Мнозинство, което мълчи в тази политическа криза, е объркано и страхливо мнозинство. „Оставката е поредната, но е следствие, тя не отстранява причините за състоянието, в което се намира държавата след 10 години управление на Бойко Борисов”, категорична беше лидерът на БСП.

„Никога не е имало толкова силна девалвация на политическото у нас. Поредната оставка на член на кабинета не е излизане от кризата, а задълбочаване на кризата“, каза по-рано зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев. Според него смяната на отделни персони не означава смяна на политиката, смяна на философията на управление, нито решителност за реформи. „Симеонов си отива, но и остава – на негово място идва поредният заместител“, посочи той.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани