Насъскан питбул нахапа столичанин и кучето му

10:30, 21 ное 18 25 1592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж е бил нахапан от насъскан питбул, докато разхождал кучето си в столичния "Овча купел". Нахапаният е проф. Иво Панов - председател от Съюза на преводачите. Той е с рана под коляното, имал е късмет, че няма засегната артерия или сухожилие.

Проф. Иво Панов, твърди, че стопанинът на питбула е насъскал животното срещу него и само случайността го е спасила – двама мъже са му се притекли на помощ. Панов разказва, че вече е принуден да ходи въоръжен с палка. „След като видях такава агресия – и от куче, и от човек, след като не мога да бъда защитен от държавата, трябва аз за се защитя”, каза нападнатият мъж.

Питбулът изскача от храстите и атакува домашния любимец на Панов. Той казва, че е тръгнал в друга посока, за да раздели двете животни, след което стопанинът на другото куче извикал след него да се върне, докато го обиждал. „Обясних му, че моето куче е нахапано от неговото, то е стресирано и няма никаква логика да се върна, за да ги „оправим” – според термина на стопанина на питбула”, разказа още проф. Иво Панов. Той казва, че е недопустимо изобщо да има хора, които да обучават кучета, за да ги използват за нападение срещу хората.

Десет минути по-късно и от 50 метра разстояние, след като Панов прави забележка на човека да завърже агресивното животно, той му казва нещо и питбулът тръгва към него. Кучето го събаря на земята и го захапва за крака. По думите на Панов стопанинът на питбула просто прибрал животното си без да направи нищо, за да му помогне. Кучето му, което също е пострадало, в момента също е в лошо състояние и не иска да излиза на разходка.

След като пострадалият е подал сигнал в полицията, стопанинът на питбула е получил предупредителен протокол. Нахапаният професор обаче е решен да търси отговорност от собственика на кучето в съда и в лично качество.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама