Форум за испанската култура ще се проведе в Хасково

08:40, 21 ное 18 / Култура 25 1416 Шрифт:
Topnovini

По повод 21 ноември – Ден на християнското семейство, областният управител на Хасково Станислав Дечев организира Информационен ден „Испания и България- приятелство и традиции“. Той ще се проведе в сградата на Областна администрация - Хасково от 11 часа.

Форумът се провежда в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. В информационния ден ще участват Хавиер Валдивиелсо Одриосола- директор на институт „Сервантес“ – София, доц. д-р Веселка Ненкова от катедра „Романистика и германистика“ в ПУ“Паисий Хилендарски“, преподаватели и експерти по чуждоезиково обучение. 

По време на Информационния ден ще бъдат представени богатата култура, съвременно изкуство, литература, фолклор и кулинарни традиции на Кралство Испания. Преподаватели по испански език в ЕГ “Проф.д-р Асен Златаров“ Хасково и ученици ще представят фото-изложба от посещенията си в Испания. Предвидени са презентации от гостуващите преподаватели от Испания и младите хора от Хасково за многообразието на испанската култура, изкуство и българските традиционни ценности.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама