Защо 20-тото място на Алберт Попов значи много?

22:19, 20 ное 18 / Спорт 25 1391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В алпийските ски стартовете за световната купа са считани за най-конкурентните състезания, защото в тях няма национални квоти и участват всички най-добри скиори.

В първия старт за световната купа от новия сезон, най-добрият ни алпиец стартира с много заден номер - 75-ти. Това има огромно значение защото всички скиори минават по едно и също трасе, което много се изравя и на практика състезателите със задни номера се налага да преодоляват много по-тежки условия в сравнение с първите.

Въпреки това Алберт се справи чудесно и в първия манш се класира 22-ри и след втория се изкачи с още две места напред.

Алберт Попов е двукратен световен шампион за деца и бронзов медалист от световното първенство за младежи  и отдавна се е наложил, като един от най-добрите скиори в света за неговото поколение. Има няколко много важни неща, които е добре да отбележим за старта в Леви. Ако разгледаме внимателно резултатите ще видим, че никой от връстниците на Попов не е пред него, както и нито един от скиорите с толкова заден номер не успя да се класира толкова напред. Овен това разликата между Алберт Попов и победителя Марсел Хиршер е под две секунди, което е изключително обнадеждаващо.

От две години Алберт Попов се подготвя с националния отбор на Германия и този сезон ще участва във всички стартове за световната купа. След това силно начало на новия сезон прогресът е очевиден и спокойно можем да очакваме останалите статове с оптимизъм.

В края на февруари Алберт Попов ще бъде своеобразен домакин за колегите си защото най-добрите алпийци на планетата ще се състезават в Банско.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама