Вълчо Арабаджиев остава в ареста

17:35, 20 ное 18 / Крими 25 797 Topnovini
1

Специализираният съд не уважи молбата за изменение на мярката и остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви-Вълчо. Той и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

От съдебномедицинска експертиза, приета по време на заседанието, стана ясно, че Вълчо Арабаджиев има заболявания, които обаче са съвместими с условията на арест.

Той каза пред съда, че средното и висшето си образование е завършил в чужбина и не е подозирал за евентуална незаконна дейност на родителите му. Той помоли да му бъде променена мярката в по-лека, за да се погрижи за здравето си и да продължи образованието си.

Според съда обаче има достатъчно данни по делото да се предположи, че Вълчо Арабаджиев е извършил престъплението, за което е обвинен; да извърши ново престъпление и да се укрие, подобно на родителите му.
 
Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Прокурорът по делото Кирил Пейчинов коментира пред медиите, че на този етап Ветко и Маринела Арабаджиев не са се свързали с прокуратурата и все още не се знае къде се намират.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани