Шестима души са задържани за хулиганство в Сливница, буйствали и в ареста

13:35, 20 ное 18 25 1384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестима души са задържани за хулиганство в Сливница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поредицата среднощни криминални деяния започнала към 21.35 часа със сигнал от жител на Сливница, че негов съсед и приятелите му са употребили алкохол и чупят паркираните на улицата коли, в това число и неговата. Пристигналият веднага на място автопатрул на РУ-Сливница започнал оглед, при който не установил увреждане по колите. През това време обаче възникнала саморазправа между подателя на сигнала и няколко от посочените от него мъже, придружена с размяна на закани и заплахи.

Полицейските служители веднага ги разтървали и отвели в ареста двама от най-активните участници в конфликта. Малко по-късно персонал на местното казино сигнализирал с паник бутон за възникнал скандал в залата. Пристигналите за броени минути екипи на полицията и охранителната фирма озаптили групата от клиенти, видимо пияни.

Установено е, че част от тях са роднини на мъжа, подал сигнала, които се нахвърлили върху нарочения от тях съсед и неговата компания. При проверка на помещението са установени множество нанесени щети по инвентара на заведението. Петима са били отведени в районното управление, като впоследствие една от жените е била освободена предвид факта, че има малко дете, за което трябва да се погрижи.

Попадайки в помещението за задържане, мъжът й, криминално проявен и осъждан, започнал да буйства, да псува и обижда полицейските служители. Двете задържани непълнолетни девойки пък счупили пожароизвестителната система в ареста, разпорили дюшеците и възглавниците и блъскали по вратата във видимо неадекватно състояние.

В РУ-Сливница са образувани общо три бързи производства, две от които за извършени престъпления по чл. 325 и едно по чл. 216 от НК.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама