В Плевен обсъдиха взимането на общински кредит

14:00, 20 ное 18 25 1179 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При засилен интерес от страна на гражданите премина организираното от Община Плевен обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг под формата на кредит от „Регионален фонд за градско развитие” АД  („Фонда”).

Повече от три часа в зала „Гена Димитрова” кметът Георг Спартански отговаря на въпроси и разяснява същността на проектите, които ще се реализират със средствата от заема, за процедурите, условията и сроковете за отпускане на кредита.

Дългосрочният общински дълг е за 6 128 000 лв., целта на поемането му е финансиране на инвестиционни намерения на Община Плевен за основен ремонт на площад „Свобода” и пешеходната улица „Васил Левски” от площад „Свобода” до площад „Стефан Стамболов”, ремонт на сградата на Автогара – Плевен, и автобусните сектори, както и  изграждане на площадка за скейтборд в района на чешма Балаклия.

Финансовият ресурс на фонда за Северна България е около 210 млн. лв. и в периода до 2020 г. всички общини от Севера ще се състезават за средствата. Тази, която има по-добра подготовка и действа по-оперативно, ще може да се възползва от парите, уточни г-н Спартански.

Той изслуша и мненията и предложенията на гражданите, които ще обобщи и ще представи на заседанието на Общински съвет – Плевен, през м. декември заедно с предложението за вземане на кредит. Тогава местният парламент ще трябва да се произнесе дали одобрява поемането на този дълг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама