Протести се проведоха за поредна вечер в много градове от страната

07:30, 20 ное 18 25 2160 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредна вечер на протести на много места в страната. Недоволните от високите цени на горивата, данъците и стандарта на живот блокираха ключови пътища. Стигна се и до санкции за протестиращите.

В София протестът тръгна от сградата на НС и завърши на бул. "Витоша". Протестиращите успяха да блокират движението пред парламента. След това се насочиха към Министерския съвет. Имаше засилено полицейско присъствие и жандармерия.

След 22:00 часа някои от протестиращите бяха глобени заради шума, а други бяха направо задържани заради незаконно притежание на пиротехника.

За първи път жителите на Гурково излязоха на протест и два пъти затвориха Прохода на Републиката. Протестиращите направиха уговорката, че поетапно ще бъдат пускани тирове, които вече образуваха километрична опашка. Исканията им бяха за оставка на правителство, за по-добър живот в България и повече сигурност. На място имаше засилено полицейско присъствие, предаде NOVA.

Протестиращи блокираха и международният път Е-79 за и от „Дунав мост 2”. Образувала се е километрична колона от превозни средства. Блокадата беше на изхода на Монтана в посока Враца и застанаха на пътя. Протестиращите настояват за оставка на правителството и по-ниски цени на горивата.

В Хасково се проведе шествие по един от главните булеварди в града. Протестиращите се зарекоха, че недоволството няма да бъде последното. Протестът беше под надслов „Срещу безобразията в България”. Хората искат да живеят по-добре. Настояват и за по-ниски цени на горивата.

За часове пътят Хасково-Димитровград беше блокиран, а малко след 20:00 часа протестът стигна до магистрала "Марица" и затвори и двете платна.

Около 300-400 души се събраха в Благоевград за шествие по централните улици на града. Блокиран беше централният булевард. Хората спираха пред офисите на партиите, за да палят свещи и да покажат ритуалното им погребение.

В Пловдив също излязоха на протест. Жителите на града организираха автошествие по централните улици и възлови кръстовища с надути клаксони, развети знамена и искания за оставка на правителството и достоен живот.

Протестиращи се събраха на кръговото кръстовище на изхода от Велико Търново в посока София. Те искаха смяна на системата. Стигна се до ескалация на напрежението между протестиращи и полицаи и за кратко затвориха пътя.

Автошествие блокира Подбалканския път между Карлово и Сопот.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама