Горна Оряховица инициира акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

18:20, 19 ное 18 25 985 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
schupen telefon
schupen telefon

Акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, както и негодни батерии и акумулатори, инициира Община Горна Оряховица. Инициативата е във връзка с европейската седмица за намаляване на отпадъците, която тази година ще се проведе от 17 до 25 ноември.

Акцията ще се проведе на 24 ноември (събота). Пунктът за събиране на старите ел. уреди ще бъде мобилен и те ще могат да се вземат от домовете на гражданите. За тази цел, желаещите да предадат старото си оборудване, трябва предварително да заявят това на тел. 0618 605 01 вътр. 117. Единственото условие е в деня на акцията, отпадъците да бъдат изнесени на улицата пред домовете на гражданите.

Списък на площадките за събиране и оползотворяване на отпадъци на територията на община Горна Оряховица:

       1. Негодни за употреба батерии и акумулатори /НУБА/, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИЕЕО/, както и излезли от употреба гуми /ИУГ/ могат да се предават на площадката на „ТРАНСИНС”, която се намира в кв. Калтинец в Горна Оряховица.

     2. Излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/, както разделно събрани отпадъци от домакинствата, в т.ч. едрогабаритни отпадъци, опасни отпадъци и др., могат да се предават на площадката на „Максима 2008” ЕООД, която се намира в Поликраище – в бившия арматурен двор на селото.

       3. Строителни отпадъци могат да се предават на площадката на „Кънстракшън Уест” ООД в Горна Оряховица. Заявки за контейнери за строителни отпадъци могат да се подават на телефон 0988 801321.

      4. Юридически лица, които генерират производствени неопасни отпадъци могат да ги депонират на Регионална система за управление на отпадъците, която се намира в с. Шереметя, община Велико Търново, след сключване на договор с община Горна Оряховица и заплащане на определената такса от Общинския съвет.

При неспазване на условията за разделно събиране на отпадъци и изхвърлянето им на нерегламентирани места на нарушителите се налага глоба от 300 до 1000 лв. за физически лица и от 1400 до 4000 лв. за юридически лица и еднолични търговци, съгласно Закона за управление на отпадъците и Наредба за управление на отпадъците на територията на община Горна Оряховица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама