Дъжд и сняг във вторник

07:15, 20 ное 18 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във вторник още сутринта от запад ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. В северозападните райони, където ще е по-студено, валежите ще са предимно от сняг, като на места там ще има и поледици. Ще се появи слаб до умерен вятър от изток и югоизток.

Жълт код е обявен за осем области на Северозападна България - там се очакват снеговалежи и поледици.

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, по морския бряг - до 5-6 градуса. Максималните температури ще са от 1-2 градуса на места в Северозападна България, до 10-12 градуса - в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие.

Над Черноморието ще бъде облачно и вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта срещу сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8 градуса по северното, до 11-12 градуса - по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд; на височина над 1800 метра - преминаващи в сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

Атмосферното налягане ще се повиши, оставайки по-ниско от средното за месеца

В сряда в повечето райони ще вали дъжд, в източната половина от страната и югозападните райони валежите ще са значителни по количество, а на отделни места в Южна България са възможни и гръмотевици. В западната и централната част на Дунавската равнина, при наличие на снежна покривка и температури, близки до 0 градуса, ще има условия за поледици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и отново ще нахлуе студен въздух.

През нощта срещу четвъртък в Северна и по високите котловинни полета на Западна България ще вали сняг, в Южна - дъжд. В четвъртък валежите ще отслабнат, до вечерта ще спрат, вятърът ще отслабне.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама