"Обединените патриоти" решават на коалиционен съвет да дава ли оставка Каракачанов

07:40, 20 ное 18 / Политика 25 1064 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдбата на „Обединените патриоти“ става ясна на днешния коалиционен съвет. „Атака“, НФСБ и ВМРО ще обсъдят предложението на Волен Сидеров за оставка на Красимир Каракачанов, както и най-вероятно предложението на НФСБ кой ще замени Валери Симеонов в правителството на Бойко Борисов.

От доброто представяне на патриотите на евроизборите ще зависи дали управляващата коалиция ще оцелее. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров миналата седмица, като изрази тревога, че "Обединените патриоти" могат да бъдат обезличени. В същото време Сидеров не знае дали коалицията „Обединени патриоти“ ще се явят заедно на предстоящите през май 2019 г. евроизбори.

Според Сидеров оттеглянето на Красимир Каракачанов е оздравително, за да може да се направи план за работа на управляващата коалиция.

„Нека си отговорим на един въпрос, кой ни бута към съдбата на Реформаторския блок“, попита Каракачанов, коментирайки, че „Обединените патриоти“ се обезличават в коалиция с ГЕРБ. Според Каракачанов не е логично „Атака“ и ВМРО да имат свои министри във властта, а НФСБ на Валери Симеонов да нямат.

Би било редно на коалиционния съвет във вторник Валери Симеонов да предложи името на новия вицепремиер. Има два подхода: 1. да бъде издигнат един от техните депутати в парламента; 2. да потърсят обществена фигура.

Каракачанов не изключи нито един вариант за развитие на събитията по време на коалиционния съвет, включително и да хвърли оставка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама