Започват поредица от инициативи в Ямбол за Деня на християнското семейство

12:10, 19 ное 18 25 1354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан Денят на православната християнска младеж и семейство – 21 ноември. Програмата включва събития от 19 до 21 ноември, организирани съвместно от община Ямбол и Сливенска Света Митрополия. Проявите започват днес от 17:00 часа, когато архиерейският наместник архимандрит Димитрий ще отслужи вечерна служба в храм „Свети Николай Чудотворец“. От 18:00 часа доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател в Православен богословски факултет на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“,  ще изнесе беседа „Християнското семейство“, в храма.

На 20 ноември, свещеноиконом Стоян Илиев ще отслужи вечерна служба в храм „Свети Георги Победоносец“ от 17:00 часа. В същата църква от 18:00 часа е началото на беседата „Домашната църква като начало на духовния живот“, подготвена от доц. д-р Мариян Стоядинов, преподавател в Православен богословски факултет на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

На 21 ноември, сряда, на празника Въведение Богородично, отбелязван от 1929 година като Ден на православната християнска младеж и семейство, програмата започва от 9:00 часа със сутрешна служба, отслужена от протойерей Янко Янков в най-новата ямболска православна църква - „Успение на Пресвета Богородица“. След това, от 10:30 часа, отново в храма, доц. д-р Димитър Киров, преподавател в Православния богословски факултет на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, ще води беседа на тема „Християнско семейство или живот без брак“.

В празничния 21 ноември ще бъде дадено начало и на традиционната благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“, с която се набират средства за тежко болни ямболски деца и младежи. Инициативата стартира от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ с церемония по награждаване на победителите в детския конкурс за рисунка на тема „Коледа“.

Пълната програма на Дните на православната християнска младеж и семейство в Ямбол е публикувана на интернет-страницата на община Ямбол.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама