Цвета Караянчева е на посещение в Япония

08:30, 19 ное 18 / Политика 25 917 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е начело на парламентарна делегация, която е на официално посещение в Япония. Тя ще бъде приета на специална аудиенция в императорския дворец от Негово Величество императора на Япония Акихито. Българската парламентарна делегация е на официално посещение в Япония на 19 и 20 ноември 2018 г. Визитата е по покана на председателя на Горната камара на парламента на Япония Чуичи Дате.

В състава на делегацията са заместник-председателят на Групата за приятелство България – Япония Ихсан Халил, членовете на групата Димитър Данчев, Николай Александров и Пламен Христов, както и заместникминистърът на външните работи Георг Георгиев. Председателят на българския парламент и водената от нея делегация ще се срещнат с председателя на Камарата на съветниците (Горната камара) на парламента на Япония Чуичи Дате.

По-късно Цвета Караянчева ще разговаря с председателя на Камарата на представителите (Долната камара) на парламента на Япония Тадамори Ошима. Българските парламентаристи ще се срещнат с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе. Те ще разговарят също с групите за приятелство с България в Горната и в Долната камара на парламента на Япония. Програмата на посещението предвижда среща c председателя на Комитета за Европа на Японската бизнес федерация Хитоши Очи и с ръководството на Японо – българската асоциация. Цвета Караянчева ще посети библиотеката на японския парламент, където ще подари книги за културата и историята на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама