Първо в ТОПНОВИНИ: Валери Симеонов подаде оставка! (Обновена)

19:20, 16 ное 18 / Политика 25 1904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка тази вечер.

Оставката на вицепремиера идва след поредица протести на майки на деца с увреждания, предизвикани от изказването на Симеонов, с което той нарече протестиращите майките "кресливи жени" с "уж болни деца".

По първоначална информация Симеонов е взел решението след разговор с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Продължаващата медийна кампания срещу него е основната причина, която Симеонов изтъкна на брифинг в Министерски съвет. По думите му тази кампания вече е насочена и срещу депутати на НФСБ, на които им се вменява вина.

"Наясно съм, че тази медийна кампания удря върху авторитета на правителството", заяви още вицепремиерът. Валери Симеонов заяви, че не може да си позволи да тежи като воденичен камък на изключително успешното управление.

Политикът заяви, че целта на оставката му е и да лиши от основание голяма част от протестите. "Аз правя това, което диктува моята съвест. И не правя нищо под нечий натиск", заяви още Симеонов. Той заяви, че е взел решението си още следобяд, след разговор с коалиционните си партньори.

"Борбата продължава", завърши изявлението си Валери Симеонов.

По време на изказването му 15-тина протестиращи затвориха "Орлов мост", където отпразнуваха оставката с хоро на фона на песента "Бяла роза" на Славка Калчева.

След брифинга стана ясно, че министър-председателят Бойко Борисов е приел оставката на Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама