ДПС: Кога ще свърши делото срещу виновниците за "възродителния процес"

18:25, 16 ное 18 / Политика 25 1103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно със зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид и Четин Казак- член на ЦОБ на ДПС проведоха среща с главния инспектор в Инспектората към ВСС Теодора Точкова и члена на ИВСС Любка Кабзималска. Срещата бе по инициатива на ДПС, а поводът - продължаващото вече 27 години и все още неприключило дело срещу виновниците на т.нар „възродителен процес”, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ с емоционален тон постави основния въпрос, а именно защо българската съдебна система повече от 27 години посъщество отказва да накаже виновниците за този ужасен и унизителен процес. Карадайъ бе категоричен, че милион и половина български граждани заслужaват да получат възмездие за своите страдания и за потъпкането на основни човешки права.

От инспектората изказаха съжаление за така създалата се ситуация, която може да се обобщи като нагледен пример за отказ от правосъдие. От името на институция, която представлява Теодора Точкова изрази готовност, ако бъде сезирана по надлежния ред да предприеме всички необходими действия, съобразно законовите си правомощия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама