Нинова: Внасяме в НС 30 000 подписа с искане за преизчисляване на пенсиите

14:25, 16 ное 18 / Политика 25 1549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Внасяме 30 000 подписа в Народното събрание, събрани от „Съюз на пенсионерите – Хасково”, от цялата страна с искане за преизчисляване на пенсиите с новия средно осигурителен доход за 2017 г.” Това каза председателят на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова след среща с представителите на сдружението.

Тя добави, че подписката продължава, а досега е подкрепена и от млади хора. „Отдавна настояваме всички пенсии да бъдат преизчислени. Затова внесохме предложения в бюджета, между първо и второ четене, за преизчисляване на всички пенсии със средноосигурителен доход за 2013 г.”, добави Нинова.

Тя каза, че това ще струва на бюджета 800 млн. лв. и левицата е посочила от къде ще дойдат тези пари. „Провеждаме тази политика години наред, защото възрастните хора са най-ощетените в страната. Цените на ток, парно, вода и продукти растат нагоре, а пенсиите ще бъдат осъвременени само по швейцарско правило и то от първи юли догодина, когато увеличението ще бъде изядено от инфлацията”, коментира лидерът на БСП. Тя заяви, че левицата ще настоява за преизчисляването и добави, че се радва, че зад гърба си БСП има такава подкрепа.

Представителите на сдружението обясниха, че хора от цялата страна са се включили в подписката, с надежда нещо да се промени в мизерното съществуване на пенсионерите. „Надяваме се да постигнем увеличение на пенсиите, за да имаме по-достоен живот”, казаха още те.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама