Десетгодишно заплаши с нож други деца от дом в Благоевград

10:15, 16 ное 18 / Крими 25 790 Topnovini
1

10-годишно момче от център за настаняване от семеен тип в Благоевград грабна нож и заплаши питомците на дома и персонала, няма ранени.

Инцидентът станал към 19 ч. снощи в социалния дом на ул. „Хайдукови” в Благоевград.

По време сервирането на вечерята, детето, което живее в дома заедно с брат си, грабнало нож от кухнята и започнало да го размахва срещу останалите обитатели на центъра и персонала. След това пък заплашвало, че ще се самоубие.

Ножът му е отнет от служител в социалното жилище, а детето заведено на преглед в МБАЛ-Благоевград, след което било върнато в социалния дом. Докато то било на преглед, брат му започнал да буйства, вследствие на което е счупено стъкло на входната врата на центъра за настаняване.

10-годишното момче е настанено в социалната услуга на 15 септември тази година от Дирекция „Социално подпомагане“. До този момент то не е проявявало агресия. Детето е изоставено от своите родители. Възможно е реакциите да са породени от този факт. Предстои да бъде направена обстойна проверка по случая, която ще бъде осъществена съвместно с отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград.

В  Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания работят специалисти с опит, които полагат адекватни грижи за настанените в социалната услуга.

Има съмнения, че 10-годишният питомец на дома, преди да се прибере, е пушел марихуана, което е допринесло за агресията му. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани