Оставиха в ареста мъжа, убил жена след купон в Горна Оряховица

16:15, 15 ное 18 25 1254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Не съм искал да убивам Мария и много съжалявам'', каза в съдебната зала обвиненият за бруталното престъпление в Горна Оряховица Николай Кънчев.

На 10 ноември след среднощен купон в апартамент той преби до смърт от ревност 45-годишната си приятелка и счупи черепа на собственика на апартамента Светлин Спасов.

След като беше задържан от полицаите, му беше наложено най-тежкото обвинение - за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с изключителна жестокост. Според съдебно-медицинската експертиза ребрата на Мария били натрошени, а смъртта настъпила в следствие на пробит бял дроб.

Изненадващо служебният му защитник Росен Илиев се съгласи с поисканата от прокуратурата мярка. "Тя е обоснована, не защото подзащитният ми признава вина, а защото има притеснения за живота си", каза адвокатът. Според него правната квалификация на деянието е погрешна. Не става дума за умишлено убийство, а за смърт, настъпила в следствие на нанесен побой, което се наказва много по-леко.

След като изслуша страните, състав на Великотърновският окръжен съд постанови определение, с което взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Определението подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Велико Търново в тридневен срок.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама