39 екипажа стартират на рали-спринт в Сливен

18:50, 16 ное 18 / Спорт 25 1404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цели 39 екипажа за подали заявки за участие на рали-спринт Сливен, трети и последен кръг от националния шампионат. Това е рекорд не само за сезона, но и за дисциплината у нас изобщо, която се провежда от 2014 г.

Състезанието, което ще закрие рали спринт сезона, ще стартира в събота с откриване пред площад „Хаджи Димитър“. В неделя от 10:00 часа стартира първия етап 9.69 километровия СЕ Българка. Следващия СЕ Карандила стартира от 10:19 часа. Следобед екипажите ще повторият сутрешната обиколка из Сливенския Балкан.

На линия са лидерите в шампионата с 2 победи от 2 кръга Мирослав Ангелов и Недялко Сивов от екипа на Мегапорт с Шкода Фабия R5. Те има 20 точки аванс пред вторите Георги Василев/Стефан Добрев от Дианел Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9, които също ще участват.

Сред екипажите са още миналогодишните шампиони Динко Иванов/ Живко Желев със Ситроен С2 R2 от АСК Стара Загора, Ани Ванков/Александър Стойков с Ауди S2, Георги Янков/Ангел Башкехайов със Субару Импреса, Николай Златков/Петко Манолов (Субару Импреса) и др.

Форлойфери ще бъдат Кирил Вълев/Ивайло Иванов с БМВ Е36 (000), Радослав Тодоров/Иван Ангелов с БМВ М3 (00) и Марин Панайотов/Христо Маринов със Ситроен Саксо (0).

Пилотите ще трябва да преминат пет скоростни отсечки. Надпреварата започва в 10:00 часа с първия етап Българка, а вторият ще е Карандила. След това предстои повторно минаване на тези отсечки, а последната пета ще е градски етап Гар Агент от 14:30 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама