Сутеньори канят момичета за филмови продукции с цел трафик на жени

10:30, 15 ное 18 25 1616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Oпасна схема за трафик на жени в Бургас - сутеньори подмамват млади жени да участват във филмови продукции и ги превръщат в проститутки в чужбина. Справка на властите показва, че случаите на подмамени от обяви млади жени са зачестили. Момичетата, които попадат в схемите, са привлечени от обещанията за добро заплащане и кариера, предаде Нова телевизия.

Атрактивни обяви в интернет пространството, търсещи статисти за чуждестранни филмови продукции, са новата примамка сред младежите в Бургас. Така трафикантите на хора имат по-лесен достъп до младите жени. 

"Изпращат им самолетен билет за Англия и така те са въвлечени в схема за сексуална експлоатация. В момента, в който слязат от самолета, те губят контрол над живота си. При съпротива им се оказва насилие, за да бъдат пречупени по-лесно", каза секретарят на местната Комисия за борба с трафика на хора Росица Янева.

Близки на едно от изчезналите момичета подали сигнал. Само с намесата на полицията, младата жена е измъкната от схемата. Разследването продължава, а тя се възстановява след преживяното. От комисията обясняват, че жертва на подобни измами най-често стават момичета от семейства, в които е нарушена комуникацията. 

Само през 2017 г. по данни на Районната прокуратура жертвите на трафик с цел сексуална експлоатация в Бургас са 25. Изпадналите в беда могат да подават сигналите си в местната комисия или в националната. Телефонната линия срещу трафика на хора е: 0800 20 100

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама