Борисов пред Хекимян: Партията-държава издигна Румен Радев (Обновена)

08:18, 15 ное 18 / Политика 25 1261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малко след като прие поканата за участие в "Шоуто на Слави", премиерът Бойко Борисов прие Антон Хекимян в кабинета си в Министерски съвет.

В интервюто за "Тази сутрин" Борисов сподели, че продължава да е тъжен и ядосан заради протестите на майките на деца на увреждания. Причината - правителството е направило всичко възможно, дадени са им 150 000 000 в бюджета, на фона на което Валери Симеонов е направил неуместно изказване.

"По време на това управление загубихме седем милиарда" - с тази препратка към кабинета "Орешарски" Бойко Борисов изказванията на Корнелия Нинова от последните дни. Премиерът допълни, че всички показатели в държавата се подобряват, а доходите във всички сфери се вдигат.

Премиерът не е притеснен от последните социологически изследвания, като отбеляза, че в Гърция опозицията е с 11% по-голямо одобрение от управляващите.

По повод скандала с бонусите в Търговския регистър Борисов заяви: "Разбира се, че не е морално. Затова изпратих Инспектората на Министерството на правосъдието да ги провери." Премиерът поясни, че половин милиард добавки за пенсионерите звучи по-добре от 700 000 бонуси в Регистъра.

"От миналия петък до вчера няма ден, в който президентът да не е нападал правителството", заяви още министър-председателят и коментирайки изказването му от 9 ноември попита Хекимян "Вие чувствате ли се атрофирал?" и добави: "Ако ние по някакъв начин сме ви повлияли - кажете. Първата тема на изказването на президента не е към нас, а към медиите. Не ни вкарвайте нас да се обясняваме за медиите."

"Партията-държава е неговата партия. Десетилетия наред БСП все я има." - така Борисов коментира друга част от изказването на Румен Радев, напомняйки, че ГЕРБ два пъти доброволно са сдавали властта.

Борисов попита какво общо има президентската институция с "Визия за България" на БСП и попита защо се среща с Корнелия Нинова, а не приема кметовете и шефа на бюджетната комисия в Парламента.

"От 34% контрабанда при Партията-държава, сега е свалена на 5%", отбеляза Борисов по темата за т.нар. акции "Олигарх" и заяви, че тази битка помага за повишаване на доходите. Премиерът декларира, че към всички се действа с еднакъв аршин.

"Нашата грешка навремето беше, че не можах да наложа волята си над вътрешния и финансов министър да обединим регистрите си", сподели още по темата Борисов и даде заявка работата в тази посока да продължи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама