Богът на танца Михаил Баришников идва в България

21:00, 14 ное 18 / Култура 25 1918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изключителният балетист и хореограф Михаил Баришников ще гостува с нашумялата постановка “Бродски/Баришников” на 19 и 20 януари на сцената на Софийската опера и балет.“ Баришников по уникален начин пресъздава с глас и движения поезията на Йосиф Бродски” пише за спектакъла Wall Street Journal.
Според Financial Times “Постановката е хипнотизираща меланхолия”, а режисьорът Алвис Херманис казва, че „това, което Миша прави с тялото наподобява своеобразна, спонтанна електрическа енергия”.

От 2015 г. моноспектакълът обикаля световните сцени, играе се с нестихващ успех, а билетите се разпродават за броени часове. “Тази постановка е специален момент в моя живот - преход от балетната игра към театъра”, споделя Баришников. Режисьор на спектакъла е Алвис Херманис. Според концепцията му сцената наподобява прекрасна зимна градина, от която гениалният Баришников произнася стихове и проза на своя дългогодишен приятел от емигрантските години в САЩ - Йосиф Бродски. Освен с пластичните си умения, Баришников изненадва с таланта си на драматичен артист. Въздействащата му игра се допълва със записа с оригиналния глас на нобеловия лауреат - Бродски.

Представлението в София ще се играе на руски език, субтитрите са на български. Продължителността на спектакъла е 90 минути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама