Ден нa Плюшеното мече по bTV помага на младежи да сбъднат мечтите си

10:30, 14 ное 18 / Общество 25 976 Шрифт:
Topnovini

Гигантско плюшено мече ще присъства в студиата на всички предавания по bTV тази събота, 17 ноември. Акцията е в подкрепа на програмата „Скритите таланти на България“, набираща средства за младежи в неравностойно положение да сбъднат своите професионални мечти. 

Партньорството на bTV с програма „Скритите таланти на България“ на „Операция Плюшено мече“ започва с трогателна история за добротата и всеотдайността на Михаела Стойкова - основател на организацията, която водещата на bTV Новините Лиляна Боянова разказва във „Вярваме в доброто“.

Тази седмица служителите на bTV Media Group стават герои на Плюшеното мече в специална дарителска акция в социалните мрежи - #bTVиМечето. Акцията ще завърши с Ден на Плюшеното мече в ефира на bTV. В съботното издание на „Тази събота и неделя“ Михаела Стойкова и актрисата от „Столичани в повече“ Албена Павлова ще разкажат повече за младежите, на които програмата помага. Зрителите ще видят и историята на тризнаците Александър, Илия, Лазар от Видин, които вече 5 години тренират кану-каяк и мечтаят за бъдеще в спорта като част от програма „Скритите таланти на България“. Темата ще продължи в лайфстайл предаванията „COOL..T“ и „Мармалад“. 

Съботната вечер ще покаже на зрителите на bTV и другата страна на проблема. С типичната си прямота, Мартин Карбовски ще разкаже във „Втори план“ историята на няколко младежи, излезли от домове за деца, към които съдбата не е била така благосклонна. Разказ за житейски битки без надежда показва какво се случва с младежите, ако не попаднат на хора с добри сърца, които да им подадат ръка.

Професионалната реализация е много важна за щастлив живот на всеки човек. Тези младежи нямат много възможности, затова bTV застава зад тях, заедно със своите зрители, с надеждата да донесе щастие и успех на цяло едно поколение,“ сподели водещата на bTV Новините Лиляна Боянова, която подкрепя инициативата от самото ѝ създаване. 

Ако искате да се присъедините към екипа на bTV и да дадете шанс за професионална реализация и едно по-светло бъдеще на талантливите български деца в неравностойно положение пратете дарителски sms с текст DMS TALANTI на 17 777.

Междувременно, лицето на кампанията Лиляна Боянова е сред фаворитите за награда от конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората". Водещата на bTV Новините е номинирана с два материала.

Номинирани са 61 журналисти със 132 материала в седмото поредно издание на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Номинациите са в шестте категории на конкурса: „Печатна медия", „Радио", „Телевизия", „Онлайн медия", „Млад журналист" и „Снимащ журналист".

Като цяло, тази година най-много материали са номинирани в категория „Телевизия“ – 64, а най-малко в категория „Печатна медия“ – 5 материала. В категория „Онлайн медия" са получени 20 материала. Малко по-малко са материалите номинирани в категория „Млад журналист" - 16. Почти равен е броят на материалите, номинирани в останалите две категории – „Радио“ с 14 материала и 13 за категория „Снимащ журналист“.

Независимо жури оценява материалите по пет критерии: да представят обективно и широко конкретен казус; да отразяват нестандартно конкретен казус; да анализират проблем от обществено значение; да представят ясно изразена лична позиция по проблема; да представят материал по конфликтна тема, по която или няма публикации, или са твърде малко.

Носителите на наградите ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои на 4 декември в клуб "Перото" в НДК. По време на събитието ще бъде обявен и носителят на Голямата награда „Валя Крушкина – журналистка за хората“, която се връчва за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат или промени в законодателство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама