Румен Радев: Не искам да се намесвам в законодателния процес на парламента

12:00, 13 ное 18 / Политика 25 1276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Не искам да се намесвам в законодателния процес на българския парламент", заяви президентът Румен Радев по повод исканата среща с него от ГЕРБ.

"Наложих вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане. С това давам възможност на парламента да има достатъчно време да разгледа ветото и да не се забавят сроковете за приемане на бюджет 2019 г.", каза държавният глава, цитиран от БГНЕС. Парламентът прие окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане на 7-ми ноември, с което собствениците на стари автомобили да плащат по-висок данък.

В понеделник Изпълнителната комисия на ГЕРБ обсъди напрежението в страната и протестите, свързани с евентуалното поскъпване на "Гражданската отговорност". Това съобщи днес председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Било е решено Стоянова да поиска среща с президента Румен Радев, за да го запознае с параметрите на предложенията за "Гражданска отговорност".

„Между двете четения на Кодекса за застраховане предложих текстове, с които "Гражданската отговорност" да не се повишава. По решение на Изпълнителна комисия предлагаме в Кодекса за застраховането да влязат текстове за установяване на методика за остойностяване на имуществените и неимуществени обезщетения при ПТП", съобщи на извънреден брифинг в Народното събрание Стоянова.

"Предлагаме таван до 5 хил. лв. на неимуществено защитени на починал на всички роднини - извън тесния кръг роднини, което значи родители, деца, съпруг, съпруга. Става въпрос единствено за неимуществени вреди и то само за роднини на починали", поясни Стоянова.

"Ако това предложение не се приеме, означава, че Гражданската отговорност може да се увеличи двойно, тройно и повече", категорична е тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама