Младен Маринов: Протестиращите да спазват закона

11:50, 13 ное 18 25 1567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация с полицията, да изпълняват полицейските разпореждания. Това заяви днес в Сливен министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който има работни срещи с кметове на населени места от областите Сливен и Ямбол. Той каза, че всеки има право на мирен протест, но и всеки български гражданин има право на свободно придвижване и трябва да се намери баланс, за да няма засегнати, предава БТА.

Министърът посочи, че е разпоредил там, където протестите са заявени и е спазен редът, полицаите да организират движението, да следят за провокатори, както и да няма спречкване между участниците. На местата, където протестите не са заявени, органите на реда също ще се стремят да организират движението. Младенов допълни, че на установените нарушители от протестите в неделя, са били съставени актове.

На въпрос какви мерки се предприемат в зачестилите напоследък случаи на насилие и съпротива над полицейски служители, министър Маринов съобщи, че е изпратил разпоредителни писма, касаещи обучение на служителите, тактически действия в ситуации на неподчинение от страна на компактни маси, които системно нарушават закона. В ход са обществени поръчки за осигуряване на материално-техническо обезпечаване и средства за лична защита.

Министърът обясни, че днешната среща има за цел да осигури взаимодействието между местната власт и полицията при обезпечаване на обществения ред и сигурността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама