Две общини спорят кой да го ремонтира опасен път

10:30, 13 ное 18 25 1333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Опасен път чака ремонт с години, докато две общини спорят кой трябва да го оправи.Проблемът изкара на протест тази сутрин жителите на две села - едното пловдивското Тюркмен, а другото - Старозагорското - Гранит. Пътят, който ги свързва е част от републиканската мрежа.

За него обаче би трябвало да се грижат не едно, а две пътни управления - това в Пловдив и това в Стара Загора. Никой не обръща внимание на сигналите на хората за счупени коли. Затова местните заплашват да не плащат данъци и винетки.

В абсурдната ситуация са около 1000 жители на двете села.

Кметът на село Тюркмен казва, че цялата община е откъсната от подстъпите към магистралата. „Като кмет се грижа и за транспорта на 30 деца, които трябва да пътуват от Гранит към Брезово. Заради лошия път автобусът с учениците минава през нивите”, разказва кметът.

В селото са спрени и доставките на хляб.

„Линейките и те отказват, тук има възрастно население повече, обстоятелствата са лоши”, казва жена от протестиращите.

„Искат данъци и винетки, но насреща не получаваме нищо – колите са ни непрекъснато на ремонт, нямаме достъп до други населени места", казва друга от протестиращите.

В отговор на запитване от Агенция „Пътна инфраструктура” посочват, че през миналата година са изкърпили участък от пътя, но за тази и следващата година пари за ремонт в участъка не са предвидени.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама