Цветанов пред Хекимян: БСП стои зад протестите

08:15, 13 ное 18 / Политика 25 1237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Колко беше цената на горивата през ноември 2013-а година? Това запита Цветан Цветанов Антон Хекимян в студиото на “Тази сутрин”. По думите на политика, правителството няма отношение към пазарните принципи в цял свят.

Темата за данъка бе част от изказването на президента Радев и това не му прави чест, отбеляза Цветанов. Трябва да въведем екологичен елемент, който да е ясен и категоричен. Иначе след три или пет дни може да излезе някой и да говори за фините прахови частици, отбеляза той.

Според Цветанов категорично БСП стои зад протестите. Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че има и други политически субекти, които са заинтересовани от оставка на правителството. Политикът заяви, че кметовете на БСП са инструктирани на 11 ноември да изкарват хората на улиците.

Според Цветан Цветанов президентът Радев е неподготвен. “Той или не познава темата, или е популист, или иска да тласне държавата в хаос”, заяви Цветанов. По думите му законопроектът за старите автомобили е поставен за обсъждане от август. Ще защити ли президентът тези, които горят парцали и гуми, попита още председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Днес Менда Стоянова ще поиска официална среща с президента Радев, анонсира още Цветанов. Вероятно подобни действия ще поиска и Националното сдружение на общините.

Ние се придържаме към това, което сме начертали в нашата управленска програма. “Президентът прави внушения, които не му правят чест. Той трябва да носи отговорност и да бъде обединител на нацията. Сега той ще остане с една част от обществото, която го подкрепя” каза още Цветанов. По думите му целта е нов служебен кабинет на Румен Радев.

Цветанов обвини и Корнелия Нинова в двойни стандарти по отношение на пакта за миграция на ООН. Политикът посъветва лидера на БСП да говори с евродепутатите си и да види как са гласували те.

Цветан Цветанов заяви, че към този момент няма притеснения за кворума в Народното събрание. По думите му дори представителите на ГЕРБ успяват да изпълняват международните си ангажименти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама