Горанов: 1000 лева за „Гражданска отговорност” е спекулация, данъкът за старите коли скача с до 10 лв.

10:17, 12 ное 18 25 8442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Цена на „Гражданска отговорност” от 1000 лева не стои на дневен ред. Подобна тема е спекулация, която цели създаването на обществено напрежение”. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет, даден след Коалиционен съвет.

„Размерът на цената на „Гражданска отговорност” зависи от много фактори”, коментира още министърът.

„Има смесване на темите с цената на „Гражданска отговорност” и системата „Бонус-малус”. Всички обаче се обединиха около това, че по-рисковите шофьори трябва да плащат повече. Но дебат за 1000 лева „Гражданска отговорност” няма”, заяви министър Горанов.

Що се отнася до данъците за старите автомобили, Горанов коментира, че увеличението ще е с 6 до 10 лева. „По наши оценки е малко на фона на целите, които сме си поставили за чистотата на въздуха”, заяви министърът.

Той коментира, че България се е превърнала в гробницата на старите автомобили на Европа. „Тежестта върху по-старите автомобили не е такава, че да се превръща в непосилно бреме за българските граждани”, коментира още министърът.

Горанов засегна и темата с цените на горивата. „Ние не произвеждаме суров петрол, цените на горивата у нас следват тенденциите в света”, заяви Владислав Горанов. „Очакванията ни са цените на суровия петрол да се успокоят на нивата, на които са в момента, затова се прогнозира инфлацията да забави темпото си следващата година”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама