Блокади из цялата страна заради протеста срещу високите цени на горивата

13:44, 11 ное 18 25 1288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Из цялата страна се водят протести срещу високите цени на горивата, както и ниските заплати.

Протестиращи блокираха центъра на София със скандирания „мафия“. Точно в 14:00 часа оглушителни клаксони на автомобили се чуха в столичния център.

Недоволстващи затвориха АМ „Тракия“ в района на Сливен и Ямбол. Едното платно е затворени от протестиращи в Сливен, а другото – от тези в Ямбол. В Сливен автомобилите на протестиращите бяха спрени от полицията и шествието продължи пеша по магистралата, където едното платно вече беше затворено от лъча в Ямбол.

Протестното шествие на жители на Карлово и Сопот блокира движението по Подбалканският път София – Бургас.

Най-малко 2 000 души излязоха във втория ден на протести срещу властта във Варна. Те блокираха централния булевард „Мария Луиза“ и се отправиха към Аспарухов мост. Движението по него бе спряно за около два часа от гайди и ръченици. В протеста се включиха и майки на деца с увреждания с искане за оставката на Валери Симеонов.

Протестиращите от Перник блокираха движението по АМ „Люлин“ и по продължението й – магистрала „Струма“, като затвориха кръговото движение при пътен възел „Драгичево“. Така беше спряно и движението между София и Перник през Владая.

В района на Шумен протестиращите спряха движението на магистрала „Хемус“.

Блокада имаше и на пътя Е-79 в района на Враца.

Стотици протестиращи затвориха с жива верига пътя за Гърция на изхода от Благоевград малко след 13:00 часа.

Те развяват националните знамена и скандират „Оставка“. Огромна колона от чакащи автомобили се образува в двете посоки. Опашките са по над 10 километра!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама