Националният съвет на БСП ще заседава

09:13, 11 ное 18 / Политика 25 1399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният съвет на БСП ще проведе заседание. То е насрочено за 11:00 часа и ще се състои в зала „Александър Лилов“ в централата на БСП. Пленумът бе свикан от Изпълнителното бюро на партията на 6 ноември 2018-а година.

Дневният ред предвижда общо четири точки. Пленумът трябва да вземе решение за свикване на заседание на 49-ия конгрес на БСП. Съгласно Устава на БСП конгресът е върховен орган на партията, който се избира за срок четири години и заседава не по-малко от веднъж годишно. Последното заседание на 49-ия конгрес беше през октомври 2017-а година. Членовете на Националния съвет трябва да определят дата, час, място и дневен ред на следващото заседание на конгреса. Проекторешението ще бъде представено от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Плениумът на БСП ще се занимае с реда за номиниране на кандидати за членове на Европейския парламент и проекта за подготовката на работна програма на партията за участие във вота. Националният съвет ще разгледа и проект за стратегия за ляв медиен пул и развитето на в. „Дума“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама