Какво да консумираме при непоносимот към глутен

16:00, 18 ное 18 25 1962 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Глутенът е най-трудно смилаемият протеин, който се съдържа в пшеницата, ръжта, ечемика и овеса, както и в храни, които съдържат тези съставки – торти, кексове, хляб, паста. Според статистиката 1 на 100 човека в световен мащаб страда от непоносимост към глутен.Това съвсем не означава, че вашето меню ще е силно ограничено.

Ето и кои са храните за хора с глутенова непоносимост:

Зеленчуци и плодове: обикновени картофи, сладки картофи, карфиол, цвекло, кейл, тиквички, тиква, гъби, авокадо, фурми

Месо и риба: пилешко, пуешко, телешко, сьомга

Млечни продукти: яйца, йогурт, чедър

Житни и бобови култури и семена: царевица, киноа, нахут, ленено семе, леща, боб, овесени ядки, шам фъстък, обикновени фъстъци, орехи, бадеми

И за финал, фаворитът на всички – черен шоколад, пише missbloom.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама