Депутати от "Воля": Атаката е заради искането ни за оставки на двама вицепремиери

09:46, 09 ное 18 / Политика 25 1584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Обмислям варианта имунитетът ми да бъде гласуван в зала. Не се крия зад имунитет, но искам да видя в зала кой иска да запуши нашите усти“, заяви Кристина Таскова, депутат от „Воля“, пред bTV.

Таскова напомни, че това е второ производство, а първото е прекратено през февруари. По думите ѝ имунитетите на депутати от „Воля” са поискани, след като от партията поискаха оставките на вицепремиерите от Обединените патриоти Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Таскова е единият от шестимата депутати, чийто депутатски имунитет беше поискан вчера от главния прокурор Сотир Цацаров. Срещу лидера на „Воля” Веселин Марешки и депутатите от неговата партия Кръстина Таскова и Пламен Христов по досъдебно производство, започнало във Варна, са повдигнати и предявени обвинения за изнудване.

От своя страна Пламен Христов заяви, че ще се откаже от парламентарната си защита. „През февруари прокуратурата спря досъдебното производство по този случай, предполагам поради липса на доказателства. Тогава обаче това не беше обявено така шумно“, коментира Христов.

Той също вижда политическа атака в държавното обвинение. „Нормално е всички, които сме около Марешки, да бъдем уязвени, доколкото това е възможно“, каза още Христов пред NOVA.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама