Румяна Арнаудова: Йончева да каже за какво е харчила огромни суми от влоговете на хората в КТБ

16:14, 08 ное 18 / Политика 25 978 Topnovini
1

"Спецпрокуратурата е завела досъдебно производство на 31 август тази година по сигнали срещу народния представител от БСП Елена Йончева. Извършена е проверка и в ДАНС и в публичните регистри за пране на пари в особено големи размери. Това заяви на извънреден брифинг говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова. 

"През 2012 година е взето решение за създаване на съвместно дружество, което е една офшорна компания, регистрирана през 2011 година на Вирджинските острови. То се казва "Офроуд" ООД. Една от компаниите участва с 320 000 лева", каза тя. Установили сме, че новообразуваното дружество е открило банкова сметка в КТБ имало е и разплащателна сметка. Елена Йончева е била управител на новото дружество и тя е могла да разполага със сумите", каза Арнаудова. "Сумата от 320 000 е постъпила по сметката на "Офроуд". Как са изразходвани 170 000 лева от тях, с които е имала възможност да оперира само Елена Йончева, разследването не може да установи, докато не бъде снет имунитета на народния представител”, каза Арнаудова. Тя припомни, че парите идват от влоговете на гражданите, много от които не можаха да си върнат средствата. 

"Предстои разкриване на данъчна-осигурителна тайна, на банкова тайна и всичко, което ще засегне пряко правата на народните представители, чиито имунитет бе поискано да бъде отнет. Искаме да стигнем до верни и правилни изводи”, каза тя и добави, че предстои много работа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани