Нападнаха двама пенсионери в Пазарджишко с цел грабеж

16:15, 08 ное 18 25 1752 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два случая на нападение над възрастни хора след взимане на пенсия са регистрирани в Пазарджишко.

Снощи въоръжен с нож мъж е нахлул през незаключена врата в дома на 77-годишен мъж от Огняново. Заплашил да го заколи и настоявал възрастният човек да му даде наличните си пари. Междувременно неканеният гост преровил най-различни места в стаите, но като не открил наскоро взетата пенсия на стопанина, взел радиоприемника му и избягал.

Мъжът е заловен по-късно от полицията. Установено е, че е на 29 години, от същото село, криминално проявен. В обитаван от него имот е открита откраднатата вещ, иззети са и биологични следи уличаващи го като извършител.

Днес 85-годишна жена също е била нападната село Алеко Константиново. След като взела пенсията си и излязла от пощенския клон, на съседна улица била пресрещната от млад мъж. Той успял да измъкне чантата от ръцете ѝ, в която имало документи и току що теглените пари. По случая е задържан 18-годишен извършител от същото село и 19-годишния му съучастник.

Работата и по двата случая продължава в рамките на образуваните полицейски производства и под наблюдението на прокуратурата.

Двама мъже ѝ задигнали чантата с пенсията. Полицията в Пазарджик е заловила крадците час по-късно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама