Тръмп влезе в разгорещен спор с журналист на CNN

08:00, 08 ное 18 / Свят 25 1516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След разгорещен спор между президента на САЩ Доналд Тръмп и репортера на CNN - Джим Акоста, акредитацията му за Белия дом е временно отнета. Всичко започна по време на пресконференция за резултатите от междинните избори. Акоста зададе въпрос, свързан с кервана мигранти, който се движи към САЩ, което видимо ядоса държавния глава.

Тръмп дори нарече Акоста "много груб човек" и помоли да му бъде отнет микрофонът. След това сътрудничка на Белия дом се опита да го вземе, но без успех, а репортерът продължи да задава въпроси за предполагаемата руска намеса в изборите през 2016 година.

"Наистина мисля, че трябва да ме оставите да управлявам страната, а вие - да управлявате CNN. CNN трябвало да се срамуват, че работите за тях", заяви Тръмп.

Държавният глава каза на друг репортер, че "не му е фен" и нареди на няколко да седнат на местата си.

Президентът на САЩ добави, че би предпочел да използва по-мек тон, но трябва да се бори с негативното и некоректно отразяване в медиите, предаде БТА. "Бих се радвал да използвам умерен, скучен тон", подчерта той пред медиите в Белия дом, но добави, че трябва да се защитава.

Официалната версия за отнемането на акредитацията е неприемливо отношение към персонала на Белия дом.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама