Тунелът на обходния път на Ловеч ще е готов до 22 декември

13:40, 07 ное 18 25 1125 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тунелът на обходния път на Ловеч ще е готов до 22 декември. Това е станало ясно от писмо на председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ инж. Светослав Глосов до областния управител на Ловеч Георги Терзийски, съобщават от областната администрация.

В писмото се припомня още, че проект "Път II-35 Ловеч - Троян - Кърнаре от км 37+393 до км 46+105, с обща дължина 8,712 км, област Ловеч" се изпълнява по Оперативна програма "Региони в растеж". Стойността му е близо 17,2 милиона лева, като 85 процента е европейско финансиране, а 15 на сто национално съфинасиране.

Проектът включва рехабилитация на околовръстния път на Ловеч, който е част от път II-35 Ловеч - Троян - Кърнаре, в това число тунел при км 43. Началото на обекта е след кръстовището с общинския път за село Горан, а краят след кръстовището с общинския път за село Хлевене.

Основните дейности, предвидени за изпълнение на обекта, са: възстановяване на пътното тяло чрез изпълнение на нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност, полагане на основни и изравнителни пластове и износващ асфалтов пласт за целия участък. Предвижда се заустване на асфалтираните улици и на селскостопанските пътища, възстановяване на банкетите и откосите. За осигуряване на оптимално отводняване на настилката е предвидено направа на облицовани окопи, нови бетонови бордюри на мястото на съществуващите, почистване на водостоци и изграждане на нови. Ще бъдат монтирани нови ограничителни системи. Ще се положи нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

В участъка на пътния тунел са предвидени: подмяна на вторичната облицовка по стените на тунела, възстановяване на бетоновото покритие на армировката по сводовата конструкция, използване на подходящи хидроизолационни системи за предотвратяване на течовете по сводовата конструкция, подмяна на съществуващата предпазна ограда или замяната на високите бордюри със бетонова предпазна ограда, подмяна на електроосветлението на тунела.

В обхвата на обекта попадат и няколко надлези и подлези. 

Строително-монтажните дейности на обекта са започнали на 27 март тази година. Крайният срок за ремонта на тунела е 22 декември 2018 г.

Физическото изпълнение на обекта към момента е 35 процента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама