БЧК - Бургас ще предоставя топъл обяд на нуждаещи се деца

18:10, 07 ное 18 25 1200 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Програма „Топъл обяд в училище" за нуждаещи се деца ще реализира за поредна година БЧК – Бургас. Тя се провежда в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския червен кръст и ще започне в края на ноември.

56 деца от социално слаби семейства в Дебелт ще получават топъл обяд в продължение на 4 месеца. Много често това е единственият повод някои от тях да посещават учебните занятия, съобщи пред БНР директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева:

"Участваме в тази програма за четвърта поредна година. Ние сме подготвили проект, с който кандидатстваме за отпускането на близо 9 хиляди лева.  „Топъл обяд" се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, и се осъществява в цялата страна, като инициативата съществува и се развива вече 14 години."

Средствата по тази програма се събират чрез благотворителна кампания, в която имат възможност да се включат граждани, като дарят своето ресто в голяма търговска верига и корпоративни дарители.  

Топъл обяд на деца от социални слаби семейства, който посещават училище „Антон Страшимиров“ в Дебелт ще се предоставя от 26 ноември до 30 март следващата година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама