През декември приключва ремонтът по „Красива България“ на отделения в горнооряховската болница

09:45, 07 ное 18 25 943 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До средата на декември най-късно ще приключи мащабният ремонт, който тече в три отделения на втория етаж в горнооряховската МБАЛ „Св. Иван Рилски“, който започна в края на септември. Ремонтни дейности се извършват в Първо вътрешно отделение, Отделението по физикална и рехабилитационна медицина и в Отделението по УНГ- болести. Финансирането е по проект „Красива България“, който Община Горна Оряховица спечели, като общата му стойност е 270 754 лв. От тях 119 998 лв. са осигурени от МТСП, а 150 756 лв. са от общинския бюджет.

Изпълнител на ремонта е великотърновската фирма „Джъмбо 33“, която в края на октомври бе наградена с бронзово отличие на церемония на Камарата на строителите в България за най-добри компании в сектора за 2017 г. (за малки фирми).

В момента завършва работата по цялостна подмяна на електрическата инсталация, сменена е частично ВиК системата, извършени са шпакловки и боядисване на помещенията. В коридорите и стаите се поставя изцяло нова PVC настилка, всички дървени врати се подменят с PVC, сменя се дограмата и се монтират окачени тавани. В санитарните помещения ще се подмени фаянсовата облицовка, стените ще се боядисат с антибактериален латекс. Предстои монтирането на нови LED осветителни тела.

Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев няколко пъти е посещавал лично обекта, за да провери качеството на изпълнението и спазването на сроковете.

Информация и снимки: МБАЛ "Св. Иван Рилски" - Горна Оряховица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама