ЕНП избира кандидата си за евроизборите, делегацията ни се води от премиера

08:45, 07 ное 18 / Политика 25 1244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейската народна партия (ЕНП), която е най-голямата политическа партия в ЕС, избира на 7 и 8 ноември водещия си кандидат за евроизборите през 2019 г. по време на конгреса си в Хелзинки, Финландия. Делегатите на конгреса ще избират между председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и заместник-председателя на ЕИБ Александър Стуб.

Делегацията на ГЕРБ ще бъде ръководена от председателя на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов. В делегацията участват заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, заместник-председателите на партията и кметове на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, както и кметовете на Варна, Благоевград, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Враца, Видин, Шумен, Разград, Търговище, Смолян, Сливен, Ямбол, Казанлък, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник и Силистра, които са избрани с листата на ГЕРБ. В състава на делегацията влизат още евродепутатите от ГЕРБ и българският еврокомисар Мария Габриел.

За участие в конгреса са поканени над 2 000 души от 40 държави. Делегатите ще приемат и общи позиции по важните за Европа теми, сред които сигурност, миграция, икономически растеж и нови работни места, сътрудничество със съседни на ЕС държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама