Съдят кмета на Шабла за злоупотреба с евросредства

13:40, 06 ное 18 25 1640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд кмета на Шабла Мариян Жечев заради злоупотреба със средства от фондовете на Европейския съюз, съобщава „Фокус”. Делото е насрочено за разглеждане на 6 декември тази година в Добричкия окръжен съд.

През 2015 г. Жечев е представил неверни сведения за изпълнени строителномонтажни работи по Програмата за развитие на селските райони пред Регионалната разплащателна агенция. Подсъдимият е представил като изпълнени дейности, които не били извършени от избраната фирма-изпълнител „Шабла спорт 2015“.

Целта била да се получат средства в размер на над 500 хил. лв. Към 21 декември 2015 г. вече са били отпуснати над 200 хил. лв. от заявените средства.

По проекта е трябвало да бъдат изградени стадион, помощно игрище, игрище за волейбол, баскетбол и тенис, водна площ за гребни спортове, паркинг, ограда, вертикална планировка, обслужваща сграда с трибуни, СОТ и пожароизвестителна система.

Някои от вече платените дейности и към момента не са изградени. По делото срещу действащия и в момента кмет на община Шабла са назначени 2 експертизи, разпитани са десетки свидетели. Причинените имуществени вреди се изчисляват на близо 300 хил. лв., които не са възстановени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама