Падналият самолет на "Лайън еър" имал проблеми при последните четири полета

18:10, 05 ное 18 / Свят 25 1253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Индонезийският пътнически самолет, който падна в морето миналата седмица и загинаха всичките 189 души на борда е имал проблем с датчика за скоростта при последните си четири полета, включително при този, при който е катастрофирал, казаха днес разследващите, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Боингът 737 на индонезийската авиокомпания "Лайън еър" падна в морето край остров Ява 13 минути след излитането си от летище "Сукарно-Хата" в Джакарта на 29 октомври. предполага се, че всички 189 души на борда са загинали.

"Той имаше проблеми при четири последователни полета", каза на пресконференция Нуркахио Утомо, разследващ служител от Националната комисия за транспортна сигурност (НКТС).

"Опитваме се да установим дали повредата е била в датчика, измервателния уред или в компютърната система, или някой от компонентите е бил премахнат или преместен", каза той.

От "Лайън еър" потвърдиха съобщенията, че самолетът е отчитал "неточни" данни за височина и скорост по време на предишен полет от Бали до Джакарта на 28 октомври.

Но от ръководството на компанията казаха, че проблемите още същата нощ са били отстранени. Директорът на НКТС каза, че самолетът е паднал в морето с висока скорост и се е разпаднал при удара.

Черната кутия с полетните данни беше открита от водолази в четвъртък и бе доста повредена, но въпреки това информацията от нея беше разчетена. Продължава търсенето на телата на жертви от катастрофата на самолета, както и на другата черна кутия със записа на разговорите в пилотската кабина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама