НСО отговори на питане на Валери Симеонов защо охранява Доган

16:05, 05 ное 18 / Политика 25 1699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

НСО охранява почетния председател на ДПС Ахмед Доган, защото има „наличие на застрашеност от чужда държава”. Това е отговорила Националната служба за охрана на запитване на вицепремиера Валери Симеонов.

Той публикува въпросите, отговорите и своя коментар по темата в профила си във facebook.

Почетният председател на ДПС е охраняван от 2009 г. от НСО. Оттам са отказали информация за сумата, която харчат от бюджета си за охраната на Доган.

Симеонов коментира отговорите така: „Общият размер на месечните разходи за охрана (в т.ч. транспорт) нямат нищо общо с разпространяваните от медиите суми и са съизмерими с месечното възнаграждение на един телевизионен водещ от сутрешен блок или на началник отдел в държавно търговско дружество. По този ред са били охранявани в определени периоди от време и други политици като Лютви Местан, Румен Петков, Иван Искров, и др.

След ерата на социализма, в която по политически причини загубиха живота си и бяха репресирани десетки хиляди български граждани, обявени за "врагове на народа", за щастие през новата история на България след 1989 г. не е допуснат случай на политическо убийство с изключение на убийството на Андрей Луканов по неизяснени политически или икономически причини. Подобен случай не бива да се допуска днес, когато България вече е член на Европейския съюз, а не на Варшавския договор”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама